Lomi Lomi Nui massage

De traditionele strijk- en kneedkunst uit Hawaï is een tip onder massageliefhebbers. Geen wonder want de naam alleen al belooft ongekend genot: Lomi is de Hawaiiaanse term voor massage en betekent “drukken, kneden, wrijven”, maar ook “met fluwelen pootjes van een tevreden kat aanraken”. Wanneer in deze taal een woord wordt verdubbeld dus Lomi Lomi, dan wordt de betekenis nog enkele malen sterker. Hier komt dan nog het woord Nui bij wat voor uniek, belangrijk, groot staat. Vrij vertaald onderga je deze dag dus een geweldige, superontspannende massagetechniek.

Lomi Lomi is een massagetechniek die oorspronkelijk uit Hawaï komt en wordt van generatie op generatie doorgegeven. Lomi Lomi weerspiegelt de ritmes en bewegingen van de Hawaiiaanse natuur: het kabbelende water van beekjes, sprankelende watervallen, krachtige oceaangolven. Het lichaam wordt rustig en komt weer in het eigen harmonische, natuurlijke ritme. Vastgezette spanningen komen vrij en de gezondheid wordt gestimuleerd. Na de massage voelt men zich herboren.
Tijdens deze massage wordt ook veel aandacht besteed om de afvalstoffen in het lichaam naar de lympfeknopen te geleiden, waar ze dan uit het lichaam worden afgevoerd. Dit is een grondige en diepontspannende massage, die een effect kan hebben op zowel fysiek, mentaal, emotioneel – als spiritueel niveau. De Lomi Lomi Massage is geweldig om te geven, mooi om te zien en heerlijk om te ondergaan.
Een gemiddelde Lomi Lomi massage duurt 1 uur. In die tijd wordt het lichaam van stress, angst en spanning bevrijd. Er wordt niet alleen gemasseerd met de handen maar ook met het zachte gedeelte van de onderarmen.